Megleszel!

Terjeszd a trippert!

A szakítás utáni időszak = gardrób-effektus

2019. november 15. 13:06 - Szememapalyan

A szakítás utáni időszak leggyakrabban a férfiak részéről szokott érdekes anomáliákat hozni magával. Mivel önazonosnak kell maradnunk, ezért meg kell vizsgálni ezt, több szempontból is és nem lehetek elfogult. 

A szakítás utáni érzelmi hullámvasút legsúlyosabb és legkárosabb része a gardrób-effektus. Ez kibontva annyit jelent, hogy egy nő, aki kiszáll az életünkből az maradjon meg ugyanúgy mellettünk és álljon ugyanúgy hűséggel a már nem létező kapcsolatunkhoz. A nő maradjon a szekrényben és kiveszem, ha kedvem és türelmem van hozzá. Ez a legkevésbé sem azt jelenti, hogy a férfiú talonban tartaná a nőt, ha esetleg két szék közé esik egy másik lánnyal, hanem éppen azt jelenti, hogy a nő maradjon meg szexuális és érzelmi kisajátítottságában a férfi számára, amíg ő éli a szingli életet más nőkkel (vagy akár már kapcsolatban is van mással) a lelkiismeret frusztrációja nélkül.

Érdekes, hogy ez a birtoklás-ösztön leginkább kimutatható formája egyáltalán nem a másikról és a másik érzelmeiről szól: a nőt zárjuk be, nem érdekes, hogy mennyire lesz boldog, lehet akár egy szorongó, állandóan síró leány, de maradjon a szekrényünkben. A lényeg, hogy érzelmi és szexuális kisajátításban folytassa az életét mellettünk és ebből más férfinak ne jusson. Éppen ezért szoktam megosztani gyakran viccből - de komolyan véve - olyan képeket, amelyek abból csinálnak poént, hogy néhány srác elhiszi, hogy a volt csaja fél év után nem érintkezett más férfiakkal. Ezt azért hiszi el sok férfitárs, mert ezt szeretnék hinni.

Nem romantikus hazugság, hogy ebben a helyzetben egy srácnál a megcsaláshoz hasonló érzelmi reakciókat vált ki az, ha az exe talál magának valakit a gardróbból kinézve. Az is megemlítendő, hogy a "gardróbba" zárt nőnek ez nagyon nehéz alapokat ad az érzelmi és szexuális élete egészséges folytatására. Ebből következően nagyon gyakori, hogy a nők az új kapcsolat első heteiben, hónapjaiban még visszajárnak a fogvatartóikhoz. Nem számít, hogy egy új kapcsolat elején ez mennyire jelenti már a kudarcot, egy ily módon kezdődő kapcsolat is megél éveket akár. A legszánalmasabb helyzetben lévő srác - aki valójában a harmadik személy a saját kapcsolatában - pedig ezekről nagy eséllyel sosem szerez tudomást. 

A tripper pedig nincs tekintettel a gardróbra! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr3815307500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása