Megleszel!

Terjeszd a trippert!

Migiri adminja futballhuligán és letartóztatták!!!44!4

2017. november 04. 20:54 - migirimeg

Nagyon sokat lehet azt hallani, -általában a témában inkompetens emberektől- hogy Magyarországon a futballhuliganizmus óriási méreteket ölt és öltött is valaha. Többek között ezek a vélemények legitimálják Orbán Viktor botrányos merényletét a futballban, ami szurkolói kártyákat okozott. Nem zavarja a kívülálló embereket, hogy milliárdokért építettek stadionokat, ahova aztán a szurkolókat nem nagyon engedik be, hanem éltetik Vityát, hogy végre kiállt a családok biztonsága mellett. Csak hát a családok, akik eddig sem, azok ezután sem nagyon mennek meccsre, a romló színvonal miatt főként.

Aki csak a televízióból meg a hírportálok cikkeiből értesül néhány balhéról, annak felépül egy kép a futballról meg a szurkolóiról, hogy az bizony a nagy balhékról szól. El kell oszlatni ezeket a gondolatokat: Magyarországon nincs futballhuliganizmus. Angliában, ahol emberéleteket nyomorított meg a huliganizmus és életeket vett is el, ott létezik. A balkánon, ahol egyes vélemények szerint a délszláv háború egy futballmeccsen tört ki, és a mai napig lőfegyverekkel csapnak össze a szurkolók, ott létezik. Brazíliában, ahol lelövik egymást meccsek előtt, Törökországban, ahol rituálisan leszurkálják egymást, Argentínában, ahol a szurkolók komplett klubokat irányítanak, Hollandiában, ahol házilag állítanak elő bombákat a meccsekre, ott létezik futballhuliganizmus. 

A magyar események köszönőviszonyban sincsenek a fentebb említettekkel, ami teljesen rendben van. Ilyenkor persze jön a kontra: na és az Újpest-Fradi 6:0 meccsen mekkora balhé vót?!?! Hát fiatal barátaim, egy ilyen meccsen, ahol a Ferencváros ennyire gyászosan játszott, ahol a játékvezetői döntések botrányosak voltak, ott érthető volt a szurkolók reakciója. Ekkor lett szeptember 11. az Újpest szurkolóinak örömünnep. De akkor sem nevezhető ez mindennaposnak. Szökő évente van egy ilyenhez hasonló esemény, amikor a pályán és a lelátón is megjelenik a balhé, ilyenkor a média nyammog rajta hetekig, az emberek szörnyülködnek, talán még mellé is posztolnak egy képet, amin felgyújtottak egy kukát és kész is a bűnbak: a szurkoló.

A mai nap erre pont jó példa: a Ferencváros szurkolói visszatértek, többé-kevésbé. A Groupama Aréna létezése óta talán ez a mai volt az első alkalom, amikor hangulat is volt egy meccsen. Nem, a Chelsea meccs nem számít. Szóval több se kellett az Indexnek, már is ráokádott az emberek agyára több cikknyi gusztustalanságot. Ha nincs szurkoló a meccsen, akkor "minek milliárdokért stadion?", amikor meg telt ház van, akkor "meg volt tiltva a petárda, de azé ők petárdázhattak meg balhézhattak!!". Több se kell a tudatlan idiótáknak, akik sose találkoztak igazi meccshangulattal és elkezdik köpködni azokat, akik kihasználnák a milliárdokért épült stadionokat, ha lehetővé tennék a körülmények. Az Index pedig ilyenkor ássa ki azokat a pofonokat, amiket viszont már megérdemelnének. Uszítás és hatásvadász bulvárosodás vezeti oda az emberek elméjét, hogy a sztereotípiáikat alkalmazzák rendszeresen, amikor füstöt látnak egy stadionban. Ezt pedig tudni kell: a fenti képeken látható hangulat a meccshangulat. És ennél szebb kevés dolog van a futball lelátóin.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr3913159964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása