Megleszel!

Terjeszd a trippert!

Igasság az ötven1es kőrzetröl!!!4!!!4!!44négy!

2017. április 08. 20:44 - migirimeg

A kor csak egy szám, a börtön csak egy szoba, a chemtrail csak egy kis rákos megbetegedés. Aki gyakran nézi a Facebook legmélyebb bugyrait, az hamar ott találja magát az összeesküvés-elméletek (konteók) között. Ki ne hallott volna már HAARP-ról, chemtrailről, bosnyák piramisokról és a Roswell-balesetről? Azért ez még mindig csak néhány népszerűbb elmélet, amik között még nagyon sok apró sötét dolog rejtőzik.

Hogy őszinte legyek kicsit eltúlzottnak érzem azt, hogy én is a témával szembemenjek, mert volt ebben az irányban két nagyon nagy úttörő. Az Index újságírásának történetében (mely rendszeresen több irányból kapott támadást, hol teljesen jogosan, hol teljesen jogtalanul) azért volt a sötét időkben felcsillanó fény a baromságok elleni küzdelemben: Hanula Zsolt. Cikkeinek jellemzője, hogy állandóan felhívja a figyelmet az interneten terjedő baromságokra, elsősorban a konteókra. A viccesebb az volt, amikor megvédték a reptilián gyíkemberek létezését a posztja alatt, de hát na... idióták mindenhol vannak. A másik nagy úttörő az urbanlegends.hu nevű weboldal, ami minden összeesküvés elméletet, álhírt, legendát megvizsgál, hogy mennyire valós a tartalma. Például az ilyen cikkekkel áll háborúban, hogy "Putyin HADAT üzent a NATO-nak!!!!! KATT" meg "Nem fogod elhinni mi gyógyíccsa a rákot!!!! KATT IDE!!!" 

 

 

Valljuk be: egy ember, aki már szocializálódott az internet világában, az teljes mértékben rájön, hogy az ilyen cikkek valószínűleg hatásvadász baromságok és messziről elkerüli őket, illetve azt is aki megoszt ilyeneket. A dolog pedig nem vicces. Egyáltalán nem. 

A fenti említett két baromság elleni küzdelem hőse is tudja ezt, a munkásságuk pedig megteremtette a Chemtrail rajongói csoportot. Itt a tagok majdnem egyhangúan mindenféle bestialitást beposztolnak, amit konteós csoportokban találnak, szerencsére nem csak a chemtrailre vannak kihegyezve: van itt haarp, ufók, szíriuszi ősmagyarok (MAG-ok), oltásellenesek, Atlantisz-gyógyítók stb. Az, hogy ez nem vicces, az azt is jelzi, hogy csoporton belül az itt megjelenő posztokat bár általában széttrollkodják egymás közt, de megjelennek azok is akik már tudják, hogy ez nem pálya és felbasszák magukat. Például nem pálya nem elvinni a gyereket orvoshoz, és hagyni meghalni a gyerekünket ezoterikus okokból. Nem pálya nem beoltatni a gyereket, mert "AUTIZMUST OKOZ AZ OLTÁS!!!" (az autizmus okoz oltásellenességet). Nem pálya lehúzni idős embereket azzal, hogy "megtisztítom minden csakrádat, kűggyé zsét és jön a pénz!!!". A Budapest TV mocskos lehúzása (melynek résztvevőit törvényben kellett volna örök időkre eltiltani minden közszerepléstől) beépült az internetbe. 

Egyáltalán nem szimpatikus számomra, ha személyes tragédiát hoznak a dolgokba, viszont példának jó. Édesapám néhány éve, mikor egy jó barátjánál nagyon komoly rákos megbetegedést diagnosztizáltak, éjt napallá téve bújta az internetet olyan dolgok iránt, melyek elősegítik a gyorsabb gyógyulást. Mondanom sem kell: 10-ből 9 szaros álhír volt. Szerencsére nem hülye, elkerülte a gesztenyés meg barackmagos gyógymódokat az internet legmélyebb bugyraiban. De mennyi időt, pénzt és energiát vesz el az, ha ezeknek az idiótaságoknak szenteli valaki az életét vagy teszi fel valaki más életét? Az internetes álhír portálok pedig vígan gyűjtik be a Google AdSense reklámjai után a jutalékot a reklámokért. Pár ezer forintokért beáldoznak akár emberéleteket. Kemény.

Ezután érkezik a mókásabb terület: az időjárás befolyásolása. Méghozzá a háttérhatalom részéről!!!4!!!4!4négy!!! Ez nagyjából olyan hülyeségeket tartalmaz, hogy az időjárást rendszeresen befolyásolja a HAARP illetve a chemtrail (másnéven kemtrél vagy csemtrél!!!4!!). A kemtrél személyes kedvencem: a repülők kondenzcsíkjai tartalmaznak mindenféle vegyi anyagot, vagy csak egyszerű (valószínűleg a periódusos-rendszerből találomra rákoppintva) anyagot szór a levegőbe, ami okoz rákot, szar időt meg kisebb nyugdíjat. Azt már nem kell megemlíteni, hogy ez annyira abszurd, hogy... á, hagyjuk is. Ennek örömére megalakult a KÉK BOLYGÓÉRT csoport. Itt pedig minden normális időjárásváltozást annak tudnak be, hogy belenyúlt a kemtrél, Orbán és a HH (Háttérhatalom Zrt.). Ebben a csoportban mindenki depressziós a repülőgépek látványától, talán a háborús emlékek...

 

 

Az ezután idekerülő ufós téma nagyon megosztó, beépül az összes tudományágba: történelem, irodalom, művészetek, kémia, biológia, fizika és stb. A “földönkívüliek itt vannak közöttünk, de magyaroknak mondják magukat” egy híres idézet Szilárd Leótól, melyet a rengeteg magyar USA-ba emigrált Nobel-díjasról mondott és brutális gyökeret vert egy konteóban, miszerint a magyarok (MAGyarok) a Szíriusz felől érkezett földönkívüli nép, a legősibb felsőrendű emberek (nácik!!!) és minden ősi nyelv a magyarból alakult ki. Erre kurva jó bizonyíték volt Semir Osmanagic által kitalált baromság, miszerint a boszniai Visoko-medence hegységei valójában ősi piramisok. Itt pedig lááám, rovásírást találtak. Tehát a bosnyák piramisok a MAGyaroké!!!... Rengeteg álhír is gyökeret vert, hogy ez már "TUDOMÁNYOS TÉNY!!!44!4!". Persze nem az.

Az egész ufó téma nagyon belement az amerikai fejekbe is, köszönhetően a hidegháború évei alatt történt kísérletekre, melyek új repülőgépek fejlesztéséről szóltak. Az egész odáig fajult, hogy az épp hatalomra kerülő elnököket rendszeren zaklatják a választóik, hogy "na tegyé igasságot please és put dö minden informésön az ufókról a népnek!!!". Olyan szinten működik a dolog, hogy az ebben hívők álbizonyítékokat készítenek annak érdekében, hogy a saját elméleteikben hívőket még közelebb hozzák. Nem egy öregembert láttunk a youtuben pár tizenezer dollárért bekamuzni, hogy ő CIA titkosügynök volt és UFÓkkal találkozott az 51-es körzetben, vagy Kanadai külügy vagy hadügyminiszterként az USA által titkosított aktákról megtudott mindent. Rohadtul abszurd, de egy olyan embernek, aki nem próbál minden oldalról információt gyűjteni, az egész körítés olyan professzionálisnak tűnhet, hogy minden kétséget kizárva elhiszi azt. 

Így hát én azt mondom, bármennyire is vicces az ilyen hülyeségeket elolvasni, talán az egyik legkárosabb jelenség a közösségi médiában a tiniribancok és a kormánypropaganda mellett. A konteó világa nagyon egyben áll, az abban résztvevők pedig minden kacifántos, buta világelméletet elhisznek, ami újdonságként eléjük tárul. Veszélyes ez a réteg, mert az alternatív-medicinák és az oltásellenesség ugyanezekbe a berkekbe tartozik. A konteók hívői pedig egyáltalán nincsenek egymás ellen, mindent maradéktalanul elhisznek, a chemtrailtől az atlantiszi angyalokig. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr7512409959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása