Megleszel!

Terjeszd a trippert!

888.hu a Migiri barátja! A CEU is!

2017. április 04. 11:13 - migirimeg

Az utóbbi napokban lettem figyelmes arra, hogy a 888.hu szörnyű sorsra jutott. Az általam sokszor megtapasztalt igazságtalan tiltást ők is megkapták. Hihetetlen, hogy ilyen mértékű antidemokratizmus van jelen a legnagyobb közösségi médiában. A szólásszabadság egy pöcegödör mélyén lapul, ami felett sok fajta salakanyag van. Csak az a baj, hogy ezt a salakanyagot mi tettük rá... Még mindig nem értem, hogy miért nem működik magasabb szinten a Facebook ellenőrzői feletti ellenőrzés, ha már a kormány-propaganda sem működhet normálisan. Brutális dilemma elé állítja az embert ez az egész. Mennyire szabad örülni annak, ha a kormányszopó médiaszereplők eltűnnek egy időre és kapnak mellé egy pofont, vagy mennyire kell kiállni mellette, hogy azért ez sok, hol a szabad vélemény?

Azt nagyon sokan megszokták, már csak Magyarországon is, hogy a Facebook nem ismeri a humor különböző formáit, nem képes felfogni a szarkasztikus közlést és iróniát. Tiltották már az Ultras Liberit, a KurucInfót, Puzsér Róbert oldalát, a 888-at, engem is. Csupa különböző nézet, különböző okokkal. S még ki tudja mennyi oldalt, amely azért jöhetett létre, mert elvileg mindenki kimondhatja a gondolatait, bármi is legyen az. Lehet építőjellegű, lehet brutális baromság, akkor is. Az én szólásszabadságomba még az is belefér, ha valaki horogkereszttel pózol a profilján, vagy épp az 5 éves tervet teljesíti. Emlékszem, egy szélsőjobbos oldal bejegyzése alatt olvastam egy liberalizmust erősen sértő kommentet, alá pedig odakommentelt egy másik szélsőjobbos, hogy: "ha nem lenne liberalizmus, nem tudnánk mindenféle hülyeséget pofázni anélkül, hogy éjjel eljönnének értünk a fekete autóval". Milyen elegáns válasz! Igaz is.

Ez az egész 888 sztori számomra a CEU témával egyenlő síkon terül el. Mennyire lehet egy demokráciában a nézetekért cserébe eltűnni a semmiben? Vagy mennyire lehet egy tekintélyelvű rendszerben megmaradni szabadelvűnek? Ha a 888 egy arrogáns kormánypropaganda és Trump-Orbán-Putyin tengelyen helyezkedik el, akkor mennyire üdvözölhetjük azt, hogy eltűnnek? Körülbelül ez olyan, mint mikor Toroczkai üdvözölte a CEU megszűnésének hírét, de a KurucInfóval kapcsolatban régebben már nem ez volt a helyzet. Nem illik bele a nézetébe a CEU, ennyi. 

Én pedig nem örülök, hogy közelebb kerülök a tilthatósághoz, a 888 által. Ne tűnjön el a kormánypropaganda. Maradjon csak meg, bomlassza az embereket, mert demokrácia van, ki kell mondani a dolgokat, bármilyen valóságtartalommal is bírjon. Arrogáns a közlésmódjuk? Meglehet. Az Indexnek és a 444-nek is az, ahogy a Kurucoknak is. Csak más a nézet. Ha a 888-at tiltják a cikkeiért, melyek szerintem nem a mindenegybenblog féle álhírek átköltései, akkor bizony rohadt nagy veszélyben vagyok. 

Az egész egy groteszk szarrá válik, ugyanis míg a 888 örvend a nagyvezír döntésének, hogy félelemből betiltja a szabadelvű CEU-t, addig természetesen bűnbakként előállítja a teljes liberális tömeget, amiért őket is eltűntethetik. Ha nem olvastad még a 888 cikkét, biztosan tudhatod: ott van benne Soros György, a liberálisok és a "Zuckerberg-maffia". Milyen kettős morál jellemezheti jobban az egész helyzetet, mint ez? Aljasan terítik ki a hamis kártyákat a követőik elé, miközben megjelenik a messiáskomplexus, hogy a Facebook mennyire gonosz, hogy nem szól előre a tiltás előtt (sosem szólt senkinek) és a Facebook mennyire mocskos, hogy mindenért pénzt kér el (semmiért sem kér pénzt, csak felajánlja, hogy hirdethetsz).

Nemrég pedig elküldte nekem egy lelkes követőm, hogy kik tiltottak engem. Az oldal neve: "GENDERFÉSZEK - feminista és LMBTQIA közösségi tér". Azt hiszem beszélő név, ha azt nézzük, hogy én az egész gendertémát nagyon elfajultnak gondolom. Az én oldalam volt a téma a csoportban, és egy !transzvesztita! írta csoportba kitett képem alá, hogy ez vicces és nem lenéző. De a többség döntött: jelenteni kell engem, mert na! Hímsovinizmus meg genderellenesség. Ünnepeltek, miután az oldalam eltűnt, örvendtek a sikerüknek. Természetesen arra nem gondoltak, hogy a nézeteik nem egyeztethetőek össze azzal, amit tettek. Miért? Demokrácia van. Lehet inkább ilyen kis genderdiktatúrát szeretnének, ahol ha valaki másképp vélekedik, az soviniszta és kirekesztő. 

A 888.hu oldalán található "liberális gondolatrendőrség" nevű bejegyzést olvastam: "Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel." Pontosan. Akkor kedves 888! A CEU megfér mellettetek a demokráciában, ahogy a genderfészek mellettem. Tessék elgondolkodni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr4712399401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása